8 Mart 2008 Cumartesi

Valencia CF- Bir Devin Çöküşü


2000li yılların fırtına gibi esen, 2 kez cl'de final oynamayı başaran(malesef kupayı kaldıramayan), ligde 2 kez ipi önde göğüsleyen, 1 uefa 1 süper kupa şampiyonluğu kazanan ve de her şeyden önemlisi ispanyol milli takımının yarısını bünyesinde barındıran ve de bu özelliği ile avrupa'nın dev takımları arasında kendi ülkesinin yıldızları ile boy gösteren en başarılı takımı Valencia bu sene resmen çöktü. Kaç yıldır taraftarıymış gibi takip ettiğim bu takımın düştüğü haller çok üzüntü verici.. Yakından takip ettiğimden ötürü şunu söyleyebilirim ki bu çöküştü baş sorumlu takımın yönetimidir, çünkü resmen elmas barındıran bir kadroyu 2 senedir td olmak nedir bilmeyen Q.Sanchez Flores'e bırakıp ardından da onu kovup daha da takımı beter eden Ronald Koeman'a bırakmaları takımı mahvetti.. Büyük umutlarla girilen yılın çöküşe gidişini maddelerle belirteyim..
-Yaz başında emekter Carboni takımın menajeri iken Flores, O'nun kendisini gölgede düşürmesinden rahatsız olup Carboni'nin anlaştığı oyuncuları istememesi ve en sonunda Carboni'yi göndermesi..
-Takımın en büyük ihtiyacı olan takımı yönetecek oyuncu iken Valencia'ya gelmek için çırpınan Wesley Sneijder'in Flores engeline takılması..
-Takımın yaz boyunca Kim Kælsström,Lucho Gonzales,Weslej Sneijder,Rafael Van der Vaart gibi isimlerle flört edip n'olduğu n'apacağı soru işareti olan genç portekizli yetenek Manuel Fernandes'i transfer etmesi..(Sonuç ligde koca bir devre sadece 3 maç oynayıp ocak ayında everton'a kiralanması..)
-Takımın en önemli parçalarından olan Ayala'nın yerinin doldurulamaması.. Alexis gibi gelecek vaat eden bir ismin getirilmesi iyi olsa da tek adam transferi ve de onun sakatlığı ile alınması saçma olan helguera'nın takımı mahvetmesi..
-Flores'in en azından rotasyon için gerekli olan oyuncuları onlara ihtiyaç duymuyorum deyip kiralık olarak göndermesi..
Bunlar sene başlamadan önce görülen sorunlardı.. Sezon başladıktan sonra takım futbol adına hiç bir şey ortaya koyamayıp başarısız sonuçlar alınca Flores kovulur ve ardından Koeman gelir ama işler daha da kötüye gider.. Nedenleri;
-Koeman'ın takım için önem vaat eden isimlerini bir kalemde silip atması..Hala ve hala takımın sembol oyuncularıyla sorunlar yaşaması(Vicente'yi de silmeye çalışıyor..)
-Koeman'ın yetersizliği ve de sürekli yeni bir şeyler deneyip sonuç alamaması..
-Takımın genç oyuncu çiftliğine döndürülmesi..

Her ne kadar işler kötüye gitse de takımın az da olsa Cl şansı bile devam etmekte.. Artık birilerinin Koeman'a dur demesi ve onu takımın başından defetmesi gerekiyor.. İyi bir teknik direktörle bu takım bu sene kötü gidişi durdurup seneye bıraktığı yerden devam etme şansına halen sahip.. Eğer gerekli değişiklikler yapılırsa takımın kaybettiği sadece 1 sene ve de takım için önemli bir parça olan Albelda olacak.. Onun da yeri Ever Banega ile birlikte dolacaktır inanıyorum ki.. Ne kadar çökse de Valencia halen en potansiyelli takımlar arasında ilk 5te.. Umarım 1 yıl içinde Bir Devin Ayağa Kalkışı yazısıyla geri döneceğim..

Hiç yorum yok: