25 Mart 2008 Salı

Fenerbahçe Cephesi: BJK-FB maçı ön-analiz [Semih mi, Selçuk mu?]






Fenerbahçe Teknik Analizi: Herkes Fenerbahçe'de Semih mi Kezman mı mevzusunu tartışadursun asıl önemli nokta gözden kaçıyor. Kariyerinin en formda zamanlarını yaşayan Kezman ve her zaman bir can simidi olup kritik anlarda goller atan Semih gibi 2 futbolcunun 1 tanesinden vazgeçmek dışında çözüm üretmeli Zico. Peki ne yapılabilir?


Biraz beyin cimnastiği yaparsak Fenerbahçe'de Semih oyuna girdikten sonra değişenin sadece oyuncu değil oyun sistemi olduğunu da görürüz. Öyle ki Selçuk orta sahada oynarken özellikle Türkcell ligindeki maçlarda ofansta yeterince üretken olamayan bu takım, Semih oyuna girdikten sonra sahaya getirdiği hareketlilik ve bu oyuncunun arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlar ile tamamen çehre değiştiriyor. Kezman'ın Kasımpaşa maçında oynadığı futbol ortada. Fenerbahçe'nin kaleyi bulan şutlarının neredeyse yarısı [6 tanesi] bu futbolcudan çıkmış. Hiçbirisinin gol olmaması şanssızlıktan başka bir şey değil. Gol atamasa bile yaptığı koşular, orta sahasına verdiği yardım -ki Sevilla ile oynanan maçta sahanın en fazla koşan adamı! [11bin küsur metre]- Zico tarafından gözden kaçmıyor ve ilk 11'de oynatılarak ödüllendiriliyor.


Nasıl ki geçen yılın Newcastle maçı Fenerbahçe adına sistemde devrim maçıysa, Beşiktaş maçı da öyle olmalı ve Fenerbahçe Kezman'ı biraz geriye çekerek 4-3-2-1'e dönmeli. Deivid kadar olmasa da Kezman'dan orta saha - ileri uç arasında yararlanmak kesinlikle denenmeli. Özellikle Beşiktaş gibi defansı arızalı bir takıma karşı Deivid'in oynayamayacağı bu hafta Zico, Ali veya Kazım gibi kolaycı çözümler yerine çok daha fazla derby maç tecrübesi olan Kezman'ı orta sahada tercih etmeli ve Semih'i forvette oynatmayı da seçenekleri arasına almalı. Eğer, Zico yine Semih'siz oyuna başlarsa bu 1 puana razı olduğunu gösterir ki İnönü'de form durumu kötü olan rakibine karşı 3 puan almak ve + 5 puan fark yapma şansı varken bu büyük bir hata olacaktır.


Fenerbahçe'nin Dezavantajları: Takımın en formda oyuncusu Deivid'in yokluğu, 3 gün sonra oynanacak Chelsea maçı dolayısıyla Fenerbahçe'li futbolcuların yaşayabileceği motivasyon sorunu, Son 2 maçı 10 kişi tamamlayan Beşiktaş'a karşı hakemlerimizin "diyet ödeme" olasılığı.


Fenerbahçe'nin Avantajları: Son 2 yılda derby maçların hemen hemen tamamında başarılı sonuçlar alması, Forvet hattının yükselen formu ve tam tersi Beşiktaş defansının çok kötü durumu, Beşiktaş'a karşı son maçlarda sağlanan üstünlüğün psikolojik etkisi [İnönü'de son 3 maçta alınan 2 galibiyet], Beşiktaş'a göre çok daha oturmuş kaliteli bir kadroya ve yedek kulübesine sahip olması.


Skor tahmini: Gollü beraberlik. Muhtemelen 2-2
___________
Not: Onuralp ve diğer BJK'li arkadaşların isteği üzerine gereken düzeltme yapılmıştır, duyurulur :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın amblemi neden aşağıda? Hava yağmurlu diye üşengeçlik olur mu efenim. =))

Tezkip yazısı ile birlikte değişiklik yapılmasını arz ediyoruz.

DHW Beşiktaşlılar Derneği

Onuralp dedi ki...

Yukarıdaki yorumu ben yazdım. İsimsiz gitmiş sanırım, belirteyim dedim.

TheMISFIT dedi ki...

evet, resim böyle daha iyi olmuş :)

Onuralp dedi ki...

Ellerinize sağlık hocam. =))

noname dedi ki...

Skor tahminin tutmamış :)

Beklendiği gibi FB kazandı. Çok büyük bir aksilik olmazsa aynı tarifeyi GS'ye de uygulayacağız. Bu ligin tartışmasız en iyisi FB'dir. Diğerleri ikincilik için mücadele ediyor. Bunu görmek çok da zor olmasa gerek. Dışardan bakan biri bunu rahatlık görür diye düşünüyorum.

Not: Bu kelime doğrulama olayını bari blogger üyeleri için kaldırsanız nasıl olur? Çok gereksiz değil mi blogger üyeleri için böyle birşey yapılması?