4 Mart 2008 Salı

Maçın Analizi

Aurelio da formda olduğunda Fenerbahçe 'nin ileri çıkmayan gömülü savunmasını açmak zor. Ev sahibi takım özellikle ilk dakikalarda ofansif oynayacağı için Alex Fenerbahçe için lüks olur, ikinci yarı düşünülmelidir. Ev sahibi Avrupa takımlarının klasik ilk ve ikinci yarı başlarındaki saman alevi baskılarını Fenerbahçe çok iyi karşılamalıdır. Takım savunması ön planda tutularak forvette Semih tercih edilmeli rakibi hücum pres yaparak Semih ile karşılamalıdır. Semih-Colin Kazım presi ile mümkün olduğunca rakip defansı ileri çıkartmamak gerekiyor. Bu maçta yine en büyük yük orta alanda Aurelio-Selçuk-Deivid üçlüsüne düşüyor, bu üçlü skor her ne olursa olsun sürekli alan daraltmalı, rakibe boşluk bırakmamalıdır.

İkinci yarı golsüz veya berabere sona ererse Sevilla gol bulmak için mutlaka risk alacak, savunma kurgusunu öne çıkartırak kenara adamlarını da hücum organizasyonunda kullanacaktır. Bu bölümlerde, özellikle son 20-25 dakikada Kezman oyuna girerek önüne ve araya atılan uzun ara toplarla pozisyona girilebilir. Alex ise ikinci yarı hem Semih'ten boşalan ileride top tutma görevini üstlenmek, hem de süratli ve birebirde etkili Kezman 'a derin ve dikine toplar atmak için kullanılmalıdır.

Arthur Zico 'nun günümüz futbolunun "takım halinde savunma" gibi önemli kurallarından birini uygulaması ve kısa mesafeli alan savunmasını ileri çıkmayan defans ve rakibi bozan üçlü ortasaha bloğu ile sağlaması şart.

Fenerbahçe 'mize başarılar :)

Hiç yorum yok: