3 Mart 2008 Pazartesi

Beşiktaş 1-0 Galatasaray: Maçın Analizi

Dün gece, büyük bölümü pozisyon zenginliği kısır olan bir derbi izledik.

İki takım da maça temkinli başladı ve genel olarak çok iyi oynayamadı ancak Beşiktaş maç boyunca çok iyi mücadele etti. Özellikle ikinci yarı Galatasaray'a göre daha etkiliydi. Galatasaray 'da Song-Servet gibi 2 ağır adam olduğundan taktiksel açıdan Holosko'nun üzerine kurulmuş bir oyundu. Nobre'nin kaleye sırtı dönük top saklayan oyun tarzı ve rakip savunmayı bozması Holosko'nun gezici serbest santrfor olarak sürekli ileriye top taşımasına neden oldu ve Beşiktaş 'ın hücum zenginliğine kalite getirdi.


Galatasaray 'ın, özellikle Hakan Şükür oyuna girdikten sonra taktiğini savunmayı ileri çıkartarak "doldur-boşalt"a çevirmesi, Gökhan Zan-Baki Mercimek-İbrahim Kaş-İbrahim Toraman dörtlüsünün hava hakimiyeti ile Beşiktaş 'ın özellikle de Holosko ile sürekli kontraatağa çıkmasına neden oldu. Holosko yine çok etkiliydi. Ancak her ne kadar ikinci yarıda Galatasaray'a oranla daha etkili olsa da yüksek derecede pas hataları Beşiktaş 'ı zaman zaman atak geliştirmekte ciddi sıkıntıya soktu. Ertuğrul Sağlam 'ı bile çileden çıkartıp"Yeter be!" dedirttiren Baki Mercimek 'in bilinçsiz çıkarttığı toplar ise Beşiktaş'a gol tehlikesi olarak geri geldi. Baki Mercimek 'in her zamanki pas hataları dışında Beşiktaş defansı Galatasaray 'a çok fazla pozisyon vermedi ancak yıllardır sahip olduğu "son dakikalarda panikleme" hastalığı maçın son dakikalarında tekrar nüksetti.

Bana göre maçın pozisyonu ise Galatasaray 'ın kullandığı kornerde, bomboş pozisyonda vurulan kafa şutunun Rüştü 'de kalması idi.

Maçın hakemi, Beşiktaş'ın 1 metre geriden oyuncu çıkarttığı atağı ofsayt olarak keserek ve (ben içeride gördüm, emin değilim) İbrahim Kaş'ın hareketinde penaltıyı vermeyerek iki önemli hata yaptı. Çok uzun bir aradan sonra Galatasaray 'a penaltı çalınmadığını görmek ve Galatasaray'lı oyuncuların da (doğal olarak) buna itiraz etmesi ise ayrı bir ironiydi.

Mağlubiyeti hakeme bağlamak ise Beşiktaş 'a haksızlık olur.

Tebrikler Beşiktaş.

Hiç yorum yok: