8 Nisan 2008 Salı

Chelsea - Fenerbahçe


Şüphesiz ki çubuklu formanın tarihindeki en önemli maçı. Avrupa'da gelebildikleri en üst noktaya geldiler, bunu da aşmaya çalışacaklar.

Takımların durumundan bahsetmek gerek biraz. Chelsea'de Cech tam iyileşti, oynayacak derken idmanda Ben-Haim ile çarpıştı, yüzü dağıldı. Haliyle sezonu kapattığı söyleniyor. Kalede kimselere güven veremeyen Cudicini olacak. Deivid'e gün doğdu yine.

Fenerbahçe'de ise Carlos %100 durumda olmadığı için, Vederson ile başlayacağını söylemiş Zico. Bu büyük bir eksiklik. Baskı yenilen anlarda takımı rahatlatan, oyunu yavaşlatan, özellikle de psikolojik olarak diğer oyuncuları etkileyen biriydi. Bu maçta oldukça ihtiyaç vardı. Sağda Gökhan Gönül yerine geçecek, Ashley Cole ile mücadelesi nefis olacak. Maldonado grip olmuş ama maça kadar iyileşeceği söyleniyor.

Maça gelirsek; Chelsea'nin müthiş bir presle başlamasını bekliyorum, aynı ilk maçta yaptıkları gibi. İlk yarıda en az 2-0'a getirip rahatlamak isteyeceklerdir. Fenerbahçe'nin bu baskıda iyi top çıkarması lazım. İlk maçta bunu yapamamışlardı. En formda dönemindeki Ballack, hasta olduğu için kötü bir Lampard ve önde Malouda-Drogba-J. Cole sağlam bir baskı yapmışlardı, takım yerden top çıkaramadığı için uzun toplarla çıkmaya çalışmıştı. Uzun topları almada ve rakip yarı sahada tutmadaki başarısı dünya çapında bilinen Kezman da, Carvalho-Terry arasında saklambaç oynamış, haliyle 45 dakika boyunca ceza sahasına bile giremeyen bir Fenerbahçe görülmüştü.

Bu maçta takımın yapacağı şey belli aslında. Ortadaki çılgın üçlüyü geçmek pek mümkün olmadığı için kanatlara inmek gerekiyor. Gökhan Gönül bu bakımdan çok yararlı olacak topu ileriye taşımada. Aynı şekilde ilk maçta kayıpları oynayan Uğur Boral da beklenen performansını vermesi gerekiyor bu karşılaşmada. Eğer kanatlar iyi işlerse, Fenerbahçe topu rakip yarı sahada tutacağı için baskıdan kurtulacaktır. Gol bulup, bulmaması önemli değil. İlk yarı 0-0 bitse bile çok iyidir. Çünkü o baskıyı uyguladıktan sonra, aynı ilk maçta olduğu gibi, Chelsea'nin 2. yarı oyundan düşmesini bekliyorum. Yorulmuş bir takıma karşı da çok rahat oynayabildiğini gördük bu takımın.

Kezman-Semih geyiği hepimizi baydı ama Semih'in özellikle bu maçta oynaması gerektiğini herkes biliyor artık. Zico'nun da Semih'le başlayacağı şeklinde haberler çıkıyor. Rakip yarı sahada top tutmak gerek. Bunu da yapan yegane adam Genç Semih.

Chelsea'de Makelele yerine ön libero olarak Essien tercihini görebiliriz. Orta saha çizgisini geçmeyen Fransız'ın aksine, hücum gücü daha kuvvetli Essien'i oynatmak mantıklı. Sağ bekte Ferreira'nın oynaması bekleniyor. Beklenen kadrolar:

Cudicini : Ferreira - Carvalho - Terry - A. Cole: Essien - Lampard - Ballack : Kalou - Drogba - J. Cole

Volkan : Gökhan - Lugano - Edu - Vederson : Maldonado : Deivid - Aurelio - Uğur : Alex : Semih

5 yorum:

baha dedi ki...

maldonado gripmis sanirim selcuk oyniycak..

Adsız dedi ki...

Chelsea nin ilk maçtaki gibi yoğun presle maça başlayacağını sanmıyorum! Eğer öyle yaparlarsa "FB den korktuklarını" gösterirler ve tarftarları bu durumdan hoşnut kalmaz! Sonuçta orası İngiltere ve Chelsea hem iyi futbol seyrettirmek hemde ilk maçın rövanşını almak zorunda! Bu yüzden açık ve hücuma dönük bir futbol oynayacaklarını düşünüyorum. Yani tam Fenerbahçenin istediği futbolu :)

Volkan gününde olursa, kendi kalemize saçma bir gol atmazsak(Edu ve şimdi Deivid dikkat :) ) ve kanatlar iyi işlerse özellikle Gökhan Gönül ün kanadından gol bulacağımızı sanıyorum.

Maç 1-1, 2-2 yada 3-2 Chelsea lehine sonuçlanır. Turu biz atlarız. (İnş.)

Sarp* dedi ki...

4. paragrafin sonu ve 6. paragraf biraz celismis gibi geldi bana.. ayni konuda ben zico'nun yine "bu sefer olucak lan" diyip kezman'la cikacagini dusunuyorum, umarim bu sefer "olur".

Zoma dedi ki...

4. paragrafın sonunda ironi vardı biraz. Kezman'ın rakip yarı sahada top tuttuğunu düşünen mi var aramızda yoksa? :)

Adsız dedi ki...

Kezman top mu tutabiLiyor ki (!) rakip saha da tutsun (: