26 Nisan 2008 Cumartesi

Adana 5 Ocak Dolmabahçe Stadyumu...


Beşiktaş'ın bu sezon kazandığı en rahat maçtı heralde bugünkü maç. Maçı Adana'ya "sürmüştü" Federasyon, ama bu Beşiktaş'a ceza olacağı yerde büyük bir hediye oldu. Büyük takımların Ankara ve İzmir'de çok taraftarının olduğu bilinir, çoktur ama hiçbir zaman kendi evlerindeki taraftar kadar da nitelikli değillerdir. Bugün Adana'da muhteşem bir Beşiktaş seyircisi vardı. Tribünler doluydu, ama kuru kalabalık değil, çArşı ruhu ordaydı. Daha maçın başlamasıyla ve atmosferi görmemle birlikte, bu maçı rahat kazanacağımıza inandım. Diğer iki büyüğe göre son yıllarda geri kalan Beşiktaş'ın, evinden 1000 km uzaktaki bir şehirde, kendisini bu kadar çok seven taraftarlarının olduğunu tekrar idrak etmesi çok önemliydi. Beşiktaş ruhunun yeniden dirilişi Adana'dan başlayabilir. 19 senemi geçirdiğim, doğup büyüdüğüm, "memleketim" dediğim Adana ile; gönül verdiğim, başarısıyla bayram ettiğim, başarısızlığı hayatımı kabusa çevirecek kadar sevdiğim klüp Beşiktaş'ın böyle kesişmesine benim kadar sevinen azdır heralde.

Maçın teknik analizine hiç girmeyeceğim, sadece Holosko + Serdar Özkan demem yeter. Sahada Bursaspor olmayınca, bu iki oyuncu farka yetti, gerisi ayrıntı olur.

Her ne kadar sonuç olumlu da olsa, taraftarları arasında ciddi husumet bulunan iki klübün maçını, ülkenin en çabuk alev alabilen insanlarının yaşadığı Adana'ya vermek de prensipte hata idi. Maçın, Bursaspor plakası olan 16. dakikasında, ufak tefek görünen ya da yansıyan ama aslında yaklaşık 10 dakika süren olaylarını düşününce haklı olduğumu tekrar görebiliyorum.

Adana seyircisine dönersek, kupadaki Adanademirspor - Trabzon maçlarında, bu şehrin seyircisi, futbol bağlılığını ve özlemini ispatlamıştı. Bu maç ta ispatı perçinledi. Senelerdir bu büyük şehrin Süper Lig'de takımı yok. Muhtemelen Adanaspor ve Adanademirspor bu sene yükselme grubuna çıkacaklar. Belki bir sonraki sene şehir takımlarından biri veya ikisi Süper Lig'e yükselirler, kim bilir? Bu gerçekleşirse, lige çok renk katacakları kesin.

Son olarak, bu galibiyetin ve atmosferin; Beşiktaş takımının, teknik ve idari yönetiminin aklını başına getireceğini umud ettiğimi söylemek isterim.

Hiç yorum yok: