24 Ağustos 2008 Pazar

Kalecinin Penaltı Tekniği


Biraz zaman geçti üzerinden ama, bazen bir şeyi soğuduktan sonra konuşmak da iyidir, tozun toprağın içinde kalmaz, daha rahat görünür.

Türkiye - Hırvatistan EURO 2008 Çeyrek Final maçından sonra, hani penaltılara kalan ve bizim takım bütün atışları gole çevirirken Hırvat oyuncuların iki penaltıyı dışarı gönderdiği, üçüncü penaltılarını da Rüştü'nün kurtarmasıyla Hırvatistan takımını elediğimiz ve Yarı Finale çıktığımız maçtan sonra, Hırvatistan teknik direktörü Slaven Bilic'in BBC'ye verdiği röportajı izlemiştim.

Genelde beylik şeyler söylemişti, çok önemli değil, fakat söylediği bir şey dikkat çekiciydi, bunun o röportajın içinden çekilip bir kenara yazılması lazımdı, en azından sıradan futbolseverin sahada neler olup bittiğini ve oyuncuların bireysel tekniklerinin arkasındaki derinliği daha iyi kavraması açısından.

Dedi ki, "...fakat Türk kaleci penaltılarda iyiydi, her ne kadar atışları kurtarmamış da olsa, bizim oyuncularımız vururken en son ana kadar hiç kıpırdamadan bekledi, oyuncularımızın topu kendisinden kaçırmak zorunda hissetmelerini sağladı, vuruşları en köşeye doğru yaptı oyuncularımız ve toplar dışarı gitti."

Bilgili ve görgülü bir futbol adamından bu yorumu dinledik.

Rüştü Reçber'i tebrik ediyoruz.

Hiç yorum yok: