1 Ekim 2008 Çarşamba

Yeni Açık Alt

Galatasaray - AC Bellinzona maçının biletleri 23 Eylül günü satışa çıktı. Bugün 1 Ekim. 9 gün olmuş. Bugün bakıyorum, biletler henüz bitmemiş. Tek bir yerde bilet kalmış:
Yeni Açık Alt!

Eski stada yeni adet. Bir süredir Galatasaray yönetiminin hiçbir şekilde anlam verilmesi mümkün olmayan bir politikası. Yeni Açık Üst tribün ile Yeni Açık Alt tribünlerin bilet fiyatlarının aynı olması. Yaşlı Ali Sami Yen'de Yeni Açık Alt'ta maç seyredilmez. Oraya bilet satabilmeniz için iki yolunuz var:
1-Oranın biletlerini daha ucuza satmak. (eskiden olduğu gibi)
2-Üst-Alt diye ayırmadan tüm Yeni Açık'ı tek kategoride toplamak
,ki insanlar yine maçı Üst'te seyredebilme umuduyla alsın biletini. (yine eskiden bazen yapıldığı gibi)
Başka türlü Alt'ın bileti bitmez.

Türkiye'de bir ezberdir: Galatasaray seyircisi maça gelmiyor.
Evet, seyircinin maça gelmediği çok olmuştur, ama Yeni Açık Alt'ın durumunun da bu ezberin oluşmasında büyük katkısı vardır. Yeni Açık Alt ya dolmaz, ya da oradan bilet alanlar maçı adam gibi izleyebilmek için koltuklara oturmayıp yukarıdaki koridor alanında toplanıp birbirlerinin omuzları üzerinden ayakta izlerler, en alt koltuk sıraları sürekli boş kalır.
Canlı yayın sırasında takım atak yaparken kalenin arkasından doğru Yeni Açık Alt'ı boş gören yorumcu da yorumunu ekrana yapıştırır: Galatasaray seyircisi maça gelmiyor.

Tüm stad tıklım tıklım sadece Yeni Açık Alt bomboş durumdayken, televizyondaki yorumcunun "Stadda beş bin kişi var" dediği görülmüştür.
Bütün stad dolu olduğu halde sadece bir tribün grubunda kimsenin olmaması başlıbaşına bir gariplikken, yorumcumuzun 24000 kişilik ve 8'de 7'si dolu bir stada 5000 kişi koymuş olması da ikinci bir gariplik olarak birincinin üzerine tüy diker.

Onun için...bu konuya bu gözle bakıp çözüm üretmek lazım diye düşünüyorum.

Ha, kesin çözüm Yeni Ali Sami Yen'in bitmesi mi olacak, onu da göreceğiz.

2 yorum:

alanshearer dedi ki...

Evet.
Bahsi geçen maç Leverkusen maçı.
Yeni Açık Alt.
Polisler bizi stada almamaya kararlılardı o akşam.Yağmurun altında kardeşim ve ben yaklaşık 1000 kişi arasında meşhur ıslak köftelere dönmüştük.
Sinir hat safhadaydı maç başlamış 5 dakika olmuş ve biz hala kapılara ulaşamamıştık.
En sonunda polise toplu küfür ve mükemmel bir iticigüç ile kapıları zorladık.Neredeyse herkes 1 dakikada girmişti içeri.

isteyince oluyormuş.

Hem o gün Y.A.A boş değildi herkes yağmurdan korunmak ve daha net izlemek için bir kaç basamak yukarı çıkmıştı.
bizim akıllı spikerimizde stad boş diye gevelemiş.

TheMISFIT dedi ki...

o gün dışarıda bekleyip stada 15. dakikada girenlerden biri de bizzat bendim :)

ben ama yeni açık üst'teydim o gün.

demek o maçta da "stad boş" denmiş, bilmiyordum :)

bu arada alanshearer, bir daha buraya uğrayıp okursanız cevap verebilir misiniz? o gün içeri alınmamamızın esas sebebi neymiş bilginiz oldu mu? "kapasitenin üstünde bilet satılmış, uefa kapıları kapattırmış" diyenler olmuştu.