17 Ekim 2008 Cuma

Fantastik Futbol Edebiyatı

Fenerbahçe eğer Patrick Vieria transferi gerçekleşirse Mondragon'dan vazgeçip yerli kaleciye yönelecekmiş.

Öykünün tamamı şöyle:

F.Bahçe ocak ayındaki transfer harekâtı için çalışmalarını gizlilik içinde sürdürürken, sol kanada Guardado, kaleye de Mondragon'un aday olmasının ardından ön libero için düşünülen isim de ortaya çıktı. Josico ve Maldonado'dan verim alınamaması üzerine, bu bölgeye transfer edilmesi planlanan ilk ismin Patrick Vieira olduğu öğrenildi. Kulübü İnter'de
sıkıntılı olduğu bilinen ve sezon başında Sunderland'a satılması gündeme gelen Vieira için Fenerbahçeli yöneticilerin büyük bölümünün, "Vieira dünyanın en iyi ön liberolarından biri. Onu alırsak bu mevkide hiçbir sorunumuz kalmaz. Üstelik fiyatı da çok astronomik değil. Biraz yaşı fazla ama bizde 2-3 yıl rahatlıkla oynar" şeklinde görüş bildirdikleri kaydedildi.

Teknik direktör Aragones'in de Vieira'yı istemesi üzerine F.Bahçe'de kollar sıvandı. Senegal asıllı Fransız vatandaşı olan Vieira için işadamı Celalettin Bilgiç'in temaslara başladığı vurgulandı. Bilgiç'in, İnter kulübü yetkilileriyle yaptığı ilk görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. İtalyan yöneticilerin "Eğer F.Bahçe Vieira'yı istiyorsa oturur konuşuruz. Şartlarda anlaşırsak neden olmasın" dedikleri ifade edildi. İnter'le 2010 yılının haziran ayına kadar sözleşmesi olan tecrübeli futbolcunun ise Türkiye'ye gelmeye şimdilik pek sıcak bakmamasına rağmen, ikna edilmesinin zor olmayacağı belirtildi. Vieira transferi gerçekleşirse, kontenjan sorunu nedeniyle kalede Mondragon'dan vazgeçilip yerli veya gurbetçi kaleciye dönülecek.

imza: FOTOMAÇ

Hiç yorum yok: