7 Eylül 2008 Pazar

Mert ile Gert

1994 Dünya Kupası Amerika Birleşik Devletler'inde yapılmıştı.
Yılların hikayesidir bilirsiniz, Amerikalılar bir türlü futbola ısınamamıştır. 1 numaralı sporu olamamıştır futbol Amerikalıların, doğru düzgün öğrenememişlerdir bile. O Dünya Kupası da onlar için iyi bir fırsat olacaktı aslında, biraz da öyle kurgulanmıştı sanki...Neyse.

O dönemde bu "Amerikalılar Futbol'a Karşı" temalı hikayeleri çok dinlemiştik. Bir tanesi zihnimde en çok yer edenlerden:

Amerikan televizyonlarında futbol yayınlanmıyor...Ama bunu değiştirmek istiyorlar, girişimde bulunuyorlar falan, bir kanalda canlı bir futbol maçı yayınlanmasını sağlıyorlar.
Fakat tabi futbol kültürü yok adamlarda. Onlar jet hızıyla oynanan ve her saniye skoru değişen oyunlara alışıklar. Kanal, maç sırasında yayını kesip araya reklam alma uygulaması yapıyor. Yani öyle gösteriyor reklamları; maçın arasına alarak.
Neyse...Maç devam ederken yine bir ara reklam kuşağına giriyorlar, o sırada gol oluyor ve maç 1-0 bitiyor.
Kanal neye uğradığını şaşırmış vaziyette tabi :) Zor toparlanıyorlar.

Neyse. Biz futbol ülkesiyiz ya ama, iyi biliriz oyunu. Teknoloji de gelişti. E, "seyirciye saygı" diye bir şey de var; Sağa - sola - alta - üste reklam koyacağımız zaman, reklamı maçın üzerine bindirmek yerine görüntüyü kısa süreliğine küçülterek altta oluşan boşluğa koyarız.

Buyrun. Mert ile Gert. Güzel dizi. Teşekkürler TRT, bizi bu güzel diziden haberdar ettiğin için.

Başlığa tıklayın. Video orada.

Hiç yorum yok: