29 Mayıs 2008 Perşembe

Gilardino Fiorentina'da


Parma'da parladıktan sonra Milan'a gelmişti büyük umutlarla. Ama bekleneni veremedi. Shevchenko, Inzaghi vardı zaten takımda. Sonra Ronaldo, Pato derken iyice gözden düştü.

Birkaç gündür beklenen imzayı attı bugün ve Mor Menekşeler'e gitti. Yanlış çevirmediysem Corriere Dello Sport'a göre 14 milyon euro'ya mal olmuş. Bu formsuz haliyle o kadar eder miydi, bilmem. Ama henüz 25 yaşında. Mutu ve Pazzini'yle birlikte Fiorentina'nın çok sağlam bir forvet hattı oluşturmasını sağlar.

Gila'nın Floransa'yı seçmesinin nedenlerinin başında şüphesiz ki teknik direktör Prandelli geliyor. Daha önce beraber çalışmışlardı. Aynı şekilde Mutu ve Donadel ile de iyi arkadaş olduğunu söylüyor. Bir diğer ilginç konuysa, Milan'ın UEFA'ya, Fiorentina'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olması. 1000 seyircinin katıldığı imza töreninde Gila, "Şampiyonlar Ligi olmasaydı da Fiorentina'yı seçerdim" demiş. İnanmalı mıyız?

Son olarak da hedefinin 2010'da Güney Afrika'da olmak olduğunu belirtmiş. Tabii Toni'nin o sıralarda 33 yaşında olacağını düşünürsek, uzak bir ihtimal değil.

Hiç yorum yok: